Bíróság, kalapács

Unta a munkáját a pénzszállító, csak kitalálta, hogy kirabolták

Rendőrség

Tavaly áprilisban egy pénzszállító cég biztonsági őre a gépkocsihoz visszatérve azt mesélte a kollégájának, hogy egy férfi odalépett hozzá és el akarta venni tőle a pénzszállító táskát, ő azonban meglökte a támadót, így megvédte a pénzt. A támadásról előadott sztori azonban valótlan volt.

A 30 éves férfi 2021 áprilisában egy pénzszállító cég alkalmazásában állt, mint értékszállító vagyonőr. Az értékszállítási szolgáltatást nyújtó cég üzletekkel, bankokkal és egyéb szolgáltatókkal állt szerződéses kapcsolatban.

A vádirat szerint a férfi 2021. április 14-én, egy munkatársával több helyszínen is járt, kollégája vezette a pénzszállító autót, a vádlott pedig begyűjtötte a készpénzt. Kora délután érkeztek meg egy XIV. kerületi üzletközponthoz, ahova a vádlott bement, majd később, amikor visszatért a gépkocsihoz, azt állította a kollégájának, hogy őt egy férfi megpróbálta az imént kirabolni, azonban az ő helytállása miatt a támadó végül elmenekült. A férfi állítása valótlan volt, csak azért találta ki a rablási kísérletet, hogy a kollégája előtt jó színben tüntesse fel magát. Munkatársa azonban ekkor emlékeztette őt arra, hogy a támadást azonnal be kell jelentenie, ezért a vádlott felhívta a diszpécseri szolgálatot, és azt a valótlan bejelentést tette, hogy a bevásárlóközpont zárt folyosóján egy férfi, késsel a kezében, a nála lévő értékszállító táska átadását követelte tőle, ő azonban a táskával megütötte a támadót, aki ekkor elfutott a helyszínről.

A diszpécseri szolgálat munkatársa azonnal bejelentést tett a rendőrségen, amelynek eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányságon rablás bűntett kísérlete miatt nyomozás indult. A vádlottat a nyomozók az ügyben még aznap kihallgatták, amelynek során beismerte, hogy a támadást csak kitalálta és a bejelentés hamis volt.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfit hatóság félrevezetésének vétségével vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki.

Rablást hazudott a pénzszállító cég unatkozó biztonsági őre