Lelkes kormánypropagandistát udvarolt körbe Kósa Lajos csapata Debrecenben

Helyi hírek

A “nem közpénzből működő”, Orbán Viktor szócsöveként működő Megafon alapítója Kovács István volt a Cívis Klub vendége – számolt be Facebook-oldalán egy fotó társaságában Kósa Lajos.

No de mit tud ez a Kovács István?

Mindössze annyit, hogy “influenszerhálózatával” profi módon továbbítja a fiatalok felé Orbán Viktor üzeneteit. Bár a Megafon állítja, hogy mindez nem közpénzből történik, a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. keresetét, a Telex cikke miatt, így a lapnak nem kell helyreigazítást közölni. A Megafon azért perelte be a Telexet, hogy írják ki, nem közpénzből működnek. A bíróság szerint azonban megalapozottan juthattak erre a következtetésre, véleményre.

A Telex tényfeltáró anyaga a kormányzati szimpátiáját nem titkoló Alapjogokért Központról (AK) szól, amelynek működéséhez eddig több mint kétmilliárd forinttal járultak hozzá a magyar adófizetők. Annak jártank utána, hogyan kapcsolódik össze az Orbán-kormány és az annak üzeneteit felerősítő, jól felépített influenszerhálózat, és hogy juthat-e vajon közpénz a pártalapítványon és más alapítványon keresztül a szervezethez.

Kovács István Facebook-bejegyzései rendre a nyugati társadalmi berendezkedés kritikáiról, brüsszelezésről stb. szólnak, ezekkel nem is fárasztanánk a kedves olvasót. De ha csak egy posztot akar tanulmányozni  munkásságával kapcsolatban, feltétlenül olvassa el, hogyan tervezte megváltoztatni az internetet: