Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Kelenföldi pályaudvarnál és az Etele téren húsklopfolóval rongáló férfi

Rendőrség

Egy 24 éves férfi tavaly áprilisban Újbudán, a Kelenföldi pályaudvarnál és az Etele téren egy húsklopfoló bárddal törte be több csomag-, illetve jegykiadó automata kijelzőjét, valamint egy hirdetőtábla üvegét. A férfi a rongálással összesen több mint 2 millió forint kárt okozott.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a 24 éves férfi 2021. április 5-én, hajnalban a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában ittasan, egy húsklopfoló bárddal betörte több jegykiadó automata kijelzőjét, valamint egy csomagautomata kijelzőjét és érintő képernyőjét. A terhelt egy hirdetőtábla üvegét, valamint az Etele téren egy csomagkiadó automata érintő képernyőjét is betörte. Az agresszív magatartást a buszvégállomás biztonsági szolgálata észlelte, majd amikor követték a dühöngő férfit, ő elmenekült.

A terhelt a rongálással 5 társaságnak, összesen több mint 2 millió forint kárt okozott.

A Budai Központi Kerületi Bíróság osztotta a kerületi ügyészség álláspontját, miszerint az ügy egyszerű megítélésű, valamint a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el.

A bíróság a váddal egyezően megállapította, hogy a 24 éves férfi a több rendbeli rongálás bűntettét, illetve vétségét megvalósította, ezért vele szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság emellett a terheltet kártérítés címén összesen több mint 2 millió forint megfizetésére kötelezte.

A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.