Újabb 10 hónapos rendőrjárőr-képzés indul, ennyi lesz majd a fizetés

Ország

Szakképesítést adó rendőrjárőr-képzéseket indítanak 2022-ben. Az egyik turnus már áprilisban elindult, a szeptemberben kezdődőre július 31-éig lehet jelentkezni.

A rendőrség honlapján olvasható felhívás szerint a képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú, és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is.

Jelentkezési feltételek:

– magyar állampolgárság,
– jelentkezési életkor: 18-55 év,
– cselekvőképesség,
– állandó bejelentett belföldi lakóhely,
– büntetlen előélet és kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak szolgálati viszony létesítése előtti, valamint szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez,
– közép- vagy emelt szintű érettségi,
– egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasság

A letölthető egységcsomag szerint a kiképzett járőrök ennyi pénzt kereshetnek majd:

Közbiztonsági rendőrjárőr képzés:

A megyei rendőr-főkapitányság állományában a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 260.000 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 266.600 Ft/hó a juttatás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság helyi szervi állományában a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 260.000 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 278.300 Ft/hó a juttatás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság területi szervi állományában a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 276.666 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 301.600 Ft/hó a juttatás.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományában a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 260.000 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 290.000 Ft/hó a juttatás.

A Készenléti Rendőrség állományában a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 260.000 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 336.700 Ft/hó a juttatás.

Határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr képzés:

A megyei rendőr-főkapitányság állományában határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőrként a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 260.000 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 266.600 Ft/hó juttatást adnak.

A képzést követően határátkelőhelyen útlevélkezelői vagy a határátkelőhely forgalmának ellenőrzésével kapcsolatos feladatot ténylegesen ellátó személyként a kezdő bér bruttó 313.300 Ft/hó lesz.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományában a képzés első két hónapjában a garantált bérminimumot (bruttó 260.000 Ft/hó munkabér), – a képzés harmadik hónapjától – a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 290.000 Ft/hó juttatást kapnak a kiképzett rendőrök.

Az illetményalap összege: bruttó 38.650 Ft. A megállapított illetményen felül bruttó 200.000 Ft/év cafeteria juttatás is van.