2 elbűvölő kastély Magyarországon, ahol meg tudtok szállni

Ország

Ha szeretnétek magatok mögött hagyni a városi nyüzsgést, a folyamatos munkahelyi stresszt, nem akartok folyton rohangálni, akkor biztosan jól esne egy kis vidéki nyugalom. Egy kellemes hétvége távol mindentől garantáltan feltölt majd benneteket. Szerencsére hazánkban számos kastélyszálló áll rendelkezésetekre, ahol még a kényelemről sem kell lemondanotok. Lássuk ezeket a lehetőségeket!

Exkluzív kastélyszálló hangulat

Nem kell hosszasan kutatni, hogy megnézzétek mik közül válogathattok, hiszen idén nyáron már 20 ezer forint körüli összegért élvezhetitek az exkluzív kastélyszálló hangulatot. Az árak persze változnak, az idegenforgalmi adókkal, a foglalási időtartammal, valamint a kedvezmények, kiemelt időszakok függvényében. Ha azonban olcsón szeretnétek megszállni egy szép helyen, akkor mindenképpen érdemes számításba venni ezeket a kastélyszállókat.

Misefa kastélyszálló

A Zalaegerszeg és Kehidakustány környékén található nyugalmas feltöltődést kínáló szálláshely vadételekkel és remek borokkal várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az étterem igen hangulatos, amit a klasszicista épület külseje és belseje tesz igazán érdekessé. A kastély Szigligettől 34 km-re található, ingyenes wifivel felszerelve, saját fürdőszobával, zuhanyzóval, hajszárítóval. A panzió vendégei minden reggelt kontinentális és svédasztalos reggelivel kezdik meg, majd a gyerekek kimehetnek a helyi játszótérre.

A kastélyszálló kényelmére a szabadtéri úszómedence teszi fel a pontot, hiszen ez igazán hívogató lehet olyanok számára, akik szeretnek vízben pihenni. Emellett lehetőség van kerékpározásra, túrázásra, de grillezhettek, vagy akár lazíthattok is a kertben.

Sziráki kastély

Amennyiben északra vágytok, abban az esetben szóba jöhet Nógrád megye, ahol a Cserhát hegységei alatt megtalálhatjátok Szirákot. A Teleki-Degenfeld Kastélyszálló falain belül nyugodt, vidéki, békés és barátságos hangulat vár benneteket, amit igazán ízletes vidéki életekkel koronáznak meg. A kiszolgálás kedves, a kényelem grófi, nem véletlen, hogy sokan ezt a helyszínt esküvőre, konferenciára választják.

Amennyiben családi programot szerveznétek a környékre, esetleg eltöltenétek Budapesttől nem messze egy romantikus hosszúhétvégét, abban az esetben érdemes a Sziráki kastélyt választanotok. Legyen szó egy egyszerű pár napos családi kikapcsolódásról, esetleg egy csomagajánlatról, itt biztosan megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb ajánlatot. Itt megvan minden, amire szükségetek van, hiszen pihenhettek, választhatjátok az aktív kikapcsolódást, de igénybe vehetitek a wellness szolgáltatásokat egyaránt.

A szállás mellett ráadásul egy őspark található, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt változatos és élményekkel teli programlehetőséget kínál.

Összegezve

Mindegy tehát, hogy a Balaton környékén, esetleg Budapesthez közeli kastélyszállót kerestek, Magyarországon számos lehetőségetek van pihenni családdal vagy barátokkal. Amennyiben csendre, nyugalomra, természetre vágytok, talán a kastélyszálló lesz a legjobb megoldás a számotokra idén nyáron. (x)