Két nap sem telt el, máris több közösségi rollert megrongáltak Nyíregyházán

Helyi hírek

Mint megírtuk, április 22-én 250 bérelhető elektromos rollert helyeztek üzembe Nyíregyházán, a város 84 pontján. Nem telt el két nap sem, de máris rongálásokról érkeznek hírek.


A szolgáltatás igénybevételéhez egy applikációt kell letölteni, és egy bankszámlaszámot szükséges megadni. A feloldáshoz 250 forintot von le az alkalmazás, aztán 55 forintot percenként. A város lakói lelkesen próbálták ki az új rollereket. A vélemények megoszlanak az elektromos rollerről. Vannak, akik jó ötletnek tartják, mások szerint viszont fölösleges pénzkidobás, és úgy vélik, amint lecseng az újdonság ereje, alig fogják ezeket használni.

Ami a pár napos használat után kijelenthető, hogy az egyén felelőssége is, hogyan bánik a rollerrel. A város több pontján lehetett látni elhagyott rollereket, amiket nem a kijelölt pontokon raktak le. Ez nyilván csúfíthatja a városképet, és bosszantó lehet, ha épp a mi kapunk előtt hagyja ott valaki a járművet.

A Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban tette közzé egy helyi lakos, hogy az egyik rollert például megégették, feltételezhetően szándékosan.

felgyújtott roller Mario Szilagyi képe
felgyújtott roller Mario Szilagyi képe

Egy másikkal akkorát borultak, hogy az megrongálódott.

Az, hogy a nyíregyháziak mennyire érettek a roller használatára, nemsokára kiderül. Ami biztos, hogy nem csak a mi városunkban történtek rongálások, és ezzel valószínűleg számolt is az üzemeltető, amikor belevágott a vállalkozásba.