Verekedéssel végződött a férfi féltékeny fellépése, vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének súlyosítását indítványozta azon vádlottak büntetőügyében, akik a sértettet súlyos sérüléseket okozva bántalmazták.

A sértettet élettársa 2018-ban elhagyta, és egy másik férfihoz költözött. A sértett a szakítást követően volt élettársát több alkalommal hívta telefonon, illetve kezdeményezett vele találkozást. 2020. augusztusában is megjelent a volt élettárs új otthonánál, a családtagok azonban elküldték. A sértett a háztól távozott, azonban a településen maradt, és telefonon fenyegette, szidalmazta a nőt. Éjfél körül újra megjelent a háznál, ahol a nő védelmére a házban tartózkodó új élettársa és ismerősei ismételten távozásra szólították fel. Mivel a felszólításnak nem tett eleget, a nő élettársának két ismerőse a sértettet többször ököllel megütötte, és rugdosta. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Törvényszék az elkövetőket 2022. februárjában – a vádnak megfelelően – társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és 2-2 év börtönbüntetésre ítélte őket.

Az ítélet ellen a védelem enyhítés, illetve felmentés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak büntetésének súlyosítására tett indítványt.

A eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Kép: illusztráció.