Már a halálára is gondolt Ambrus Attila

Ország

Ambrus Attila érzi, hogy öregszik. Már azt is eldöntötte, mi történjen vele halála után.

A Viszkis néven elhíresült Ambrus Attila őszintén vallott arról, hogy eljárt felette az idő. A teste már nem úgy működik, ahogy régen, a rablásai alkalmával erőt merített az alkoholból, azonban mára már csak hátránya származik abból, ha a pohár fenekére néz – írja a Bors.

Ambrus Attila idén tölt be 55. évét, azt érzi, sok szempontból már nem a régi. A Viszkis becenevet azért kapta, mert rablásai előtt mindig ivott egy kis whiskyt. 12 évet töltött börtönben, ahol jó útra tért, de azóta is Viszkisként emlegeti mindenki. Amíg régen erőt merített az alkoholból, mára ez megváltozott.

A klasszikus demenciát érzem, az ember agya 50 fölött már elkezd hanyatlani és az agysejtek is nagy számban pusztulnak. Érzem, hogy már sok tekintetben nem vagyok a régi. Már nem bírom a whiskyt, ha egy kicsit beiszok, semmire nem emlékszem

– nyilatkozta a lapnak Ambrus Attila, akit egyre gyakrabban foglalkoztat az elmúlás gondolata, hiszen szerinte már benne van a korban.

Amikor az 55 évet betöltöd, onnantól már nem felfelé, hanem lefelé mész. Azt gondolom, hogy tudomásul kell venni: ha megszülettünk, akkor egyszer meg is fogunk halni

– mondta a kerámiakészítő, aki már arra is gondolt, mi legyen vele a halála után. Ambrus Attila azt szeretné, ha elhamvasztanák. Eredeti tervei szerint azt kérte volna feleségétől, hamvait Csíksomlyón szórják szét, de aztán rájött, hamvaitól kipusztulna az erdő… Így inkább úgy döntött, otthonukhöz közel, a Pilisben szórják szét majd a hamvait egy kilátó mellett, ahonnan tovább tudja szemlélni családját.

Fotó: Facebook/ambrusattilakeramia