Meg akarták ölni Konta Barbarát

Ország

Régi titokra derült fény: egy fiatal fiú meg akarta ölni Konta Barbarát, a Barátok közt egykori színésznőjét. Már a fegyvert is megvette.

Konta Barbara 20 évvel ezelőtt a Barátok közt egyik legnépszerűbb szereplője volt, Hoffer Esztert alakította, akibe teljesen beleszeretett egy 17 éves budapesti fiú. Hiába üldözte azonban szerelmével Konta Barbarát, a színésznőt hidegen hagyták a fiú érzelmei és nem válaszolt a leveleire. Emiatt H. András merényletet tervezett ellene. Szülei szerencsére időben észrvették a bajt és feljelentést tettek fiuk ellen a rendőrségen.

A szülők elmondása szerint a csalódott fiú arra jutott, hogy ha a színésznő nem lehet az övé, akkor másé se legyen és ezt papírra is vetette. Ezt a fenyegető üzenetet találták meg a szülők, ettől ijedtek meg. Féltek, hogy valóra is válthatja azt az ígéretét, s rátámad Barbarára

– mondta el a Blikknek az akkori ügyön dolgozó Bikárdi Csaba volt nyomozó.

A nyomozás során kiderült, a fiatal fiú korábban zaklatta is a színésznőt: 2001 júniusában Konta Barbara autójának oldalát fekete festékkel lefújta, majd néhány héttel később az autó kerekét is kiszúrta. A házkutatás során H. András szobájában a furcsa levelezés mellett több kést és egy 9 mm-es flóbert pisztolyt is találtak 20 tölténnyel, amelyet a fiú egyik barátja segítségével szerzett be.

Kidrült, H. András másnap reggel készült végrehajtani a gyilkosságot. Felmerült, hogy nem beszámítható, kivizsgálása során tudathasadásos elmebetegség tüneteit állapították meg nála, így kezelésre kötelezték.

Fotó: Facebook/konta.barbara