Tűzoltás

Megyeszerte riasztották a tűzoltókat csötörtökön

Helyi hírek

Csütörtökön a hajdúnánási hivatásos tűzoltók Hajdúnánás külterületén oltották a lángokat a vasúti sín mellett, kéziszerszámokkal. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók Hajdúhadházra vonultak, ahol kétezer négyzetméteren égett a gaz. A tűz belekapott két fa szerkezetű tárolóba is – tette közzé a megyei katasztrófavédelem. Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy további esetekről is beszámolt.

A létavértesi önkormányzati tűzoltók Pocsajon oltottak szabadtéri tüzet.

A nyíradonyi hivatásos tűzoltók, a szakolyi és debreceni egységgel közösen avatkoztak be Nyírmihálydiban, ahol több kertben is égett az avar, a tűz lakóházakat is veszélyeztetett.

A debreceni hivatásos tűzoltók ezen kívül, még vonultak Ebesre, ahol nádas égett az öntöző csatornában, ötszáz méter hosszan, valamint Hajdúszoboszló külterületére, ott a szoboszlói egységgel közösen oltották a Keleti-főcsatorna partját. A tűz itt is átterjedt épületekre is. Egy nyári konyha és egy tároló is égett, melyet megpróbált egy idős nő eloltani a tűzoltók kiérkezése előtt, azonban ő a tűzben megsérült.

Nádas égett Tetétlenben, valamint a település külterületén is, oda a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották. Földesre is ők vonultak, ott is veszélyeztette a szabadtéri tűz a környező lakóházakat.

Szerepen szintén a ladányi egység avatkozott be, gaz és avar égett a csatornaparton egy kilométer hosszan. Magyarhomorogon is a csatorna part lángolt, oda a komádi önkormányzati tűzoltók lettek riasztva.

Egyek külterületén harminc hektáron égett a holtág a Tisza gátjánál, az egyeki, a tiszafüredi és a tiszaújvárosi tűzoltók összehangolt munkáját a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Este még Derecskére riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat, ahol gaz és avar égett, ott a tűzoltásban a konyári önkéntesek is részt vettek.

OKF