Ittas vezetés miatt emeltek vádat egy rendőrtiszt ellen Debrecenben – videó is van, de tagadja tettét

Helyi hírek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy rendőrtiszttel szemben a Tiszaújvárosi Járásbíróságon.

A vádirat szerint az éjszakai órákban egy rendőrtiszt – szolgálaton kívül – jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd reggel 5 óra körül ittas állapotban közlekedett a 35-ös számú főútvonalon Tiszaújváros irányába.

Haladása során a férfi gépkocsiját nem tudta a sávjában tartani, többször oldalirányba kitért, hol az útpadkán, hol pedig a záróvonalat átlépve részben a bal oldali forgalmi sávban közlekedett. A rendőrtiszt az előjelző nyíl útburkolati jelet is figyelmen kívül hagyta és a balra kanyarodó forgalmi sávból egyenesen haladt tovább a forgalom elől elzárt területet is igénybe véve.

A térfigyelő kamerák felvétele:

Ezután a rendőrtiszt Tiszaújvárosban lehúzódott egy autóbusz megállóba, ott megállt, majd az álló motorú gépkocsiban előrehajtott fejjel ittasságának következtében elaludt.

A rendőrtiszt vezetői engedélyét a rendőri intézkedés során elvették. A nyomozó ügyészségen történő gyanúsítotti kihallgatás során a rendőrtiszt nem ismert el a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és – a törvény kötelező rendelkezése alapján – határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben.