Molesztálás, szexuális erőszak

Őrizetben a volt feleségét bántalmazó és zaklató borsodi tűzoltó

Rendőrség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy borsodi férfit.

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi és felesége 2003 és 2020 októbere között – a 2019 szeptemberi válásukat követően is – együtt éltek az asszony előző kapcsolatából született fiával és közös gyermekükkel. Az együttélés során többször alakult ki közöttük konfliktus, 2005-től előfordult, hogy a férj bántalmazta a feleségét.

A külön költözést követően a férfi személyesen, telefonon és üzenetekkel is rendszeresen zaklatta, megveréssel, megöléssel fenyegette volt feleségét, és többször kérte, hogy rendezzék kapcsolatukat. Az elkövető a nő elutasítása ellenére többször megjelent annak lakóhelyén, és kiabálva a lakás ajtaját ütötte, felszólításra sem volt hajlandó távozni. Volt, hogy megütötte, megrúgta vagy lelökte volt feleségét a lépcsőn.

A férfi agresszív, zaklató magatartása miatt a sértett többször rendőri intézkedést kért. A bíróság 2021 decemberében megelőző távoltartást rendelt el az elkövetővel szemben, amelyet – mivel a korábbiakat folytatta – 2022. január 31-én ismételten elrendelt.

2022 február elején a férfi kiskorú gyermekük jelenlétében azzal fenyegette a sértettet, hogy elvágja a nyakát és agyonszurkálja, amely agresszív magatartásával csak a helyszínre érkező rendőrök megjelenése után hagyott fel.

A nyomozó ügyészség tanúként hallgatta ki a sértettet, majd az elkövető soron kívüli előállításáról és őrizetének elrendeléséről rendelkezett.

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A kényszerintézkedés elrendeléséről a Debreceni Járásbíróság ma dönt.

Kép: illusztráció.