A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel, aki hónapokon keresztül bántalmazta a gondnokságára bízott testvérét és unokaöccsét

Rendőrség

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki hónapokon keresztül bántalmazta a gondnokságára bízott testvérét és unokaöccsét.

A vádirat szerint a nőt a járási hivatal gondnokul jelölte ki a cselekvőképességet kizáró gondokság alatt álló testvére és unokaöccse részére. A vádlott 2020. október és 2021. június között napi rendszerességgel kézzel ütlegelte, illetve alkalomszerűen bottal vagy seprűnyéllel is ütötte a sértetteket, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. Mindezeken túlmenően, amikor az egyik sértett lábtörést szenvedett el, akkor hetekig nem hívott orvost.

A nő 2021. júniusában tudomást szerzett az ellene indult büntetőeljárásról. Ekkor megfenyegette az egyik rokonát, hogy ne tegyen kedvezőtlen tartalmú vallomást rá.

A járási ügyészség a vádlottat testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, valamint büntető ügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja.

A nő bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.