Papp László

Papp László: Mándi László méltatlan a debreceniek képviseletére

Helyi hírek

Mándi László momentumos ellenzéki képviselő ma megbízható forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a kínai Semcorp leállította debreceni gyárának építését, és úgy döntött, kivonul a városból.

Frissítés! A Semcorp közleménye:

A SEMCORP vezetősége megerősítette, hogy jó úton halad a debreceni gyártóüzem építése, sem a tervekben, sem az ütemezésben nem történt változás. A Debreceni Déli Ipari Park építkezésén rohamosan folynak a munkálatok, a termelés várhatóan 2023 első negyedévében indul meg.

James Shih, a SEMCORP globális projektekért felelős igazgatója a következőt nyilatkozta: „Semmi alapja nincs azoknak a meg nem erősített híreknek, amelyek szerint a SEMCORP felfüggeszti debreceni projektjét. Ügyfeleink izgatottan várják magyarországi gyártókapacitásunk elindulását, csapatunk és partnereink pedig mindent megtesznek azért, hogy ez a meghirdetett terveink és ütemezéseink szerint megvalósuljon. Az építkezés mellett jelentős előrelépést értünk el a munkaerőfelvétel terén is, és alig várjuk, hogy tovább építsük helyi szervezetünket. Szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal, és továbbra is így fogunk dolgozni.”

Mándi szerint a háttérben az állhat, hogy Debrecen városa nem biztosított megfelelő feltételeket a gyár működéséhez. Az ellenzéki képviselő kérdéseket intézett ez ügyben Papp László polgármesterhez, aki közösségi oldalán reagált

A mai nap folyamán Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője 8.30 órakor kérdést intézett a városházához a Semcorp debreceni beruházásával kapcsolatban. Majd fél óra múlva megjelentetett egy olyan posztot – meg sem várva a választ –, amely mind a városban munkahelyeket teremteni akaró vállalatot, mind Debrecen városát – meg nem erősített információk alapján – rossz színben tünteti fel. Ilyen horderejű ügyben az a minimum, hogy mielőtt bármit kommunikálunk, megvárjuk a megfelelő válaszokat! Mándi László a mai napon világossá tette, hogy méltatlan a debreceniek képviseletére! Semmi mást nem szolgált mai akciója, mint hogy egy kis rivaldafényt magára irányítson! A Semcorp beruházásával kapcsolatban nyilatkozattételre a Semcorp jogosult.

Azonban arra a Debrecen önkormányzatát érintő valótlan állításra, miszerint a beruházás azért állt volna le, mert a város nem biztosított megfelelő feltételeket a leendő gyár működéséhez, az alábbiakat reagáljuk: A Semcorp eddigi együttműködésünk során semmilyen kifogást nem támasztott Debrecen önkormányzatának a beruházással összefüggő hozzáállásával kapcsolatban.
Kategorikusan cáfoljuk és visszautasítjuk, hogy a város nem biztosított megfelelő feltételeket a leendő gyár működéséhez. Ezzel szemben az igazság az, hogy a város a Semcorppal kötött szerződésében vállalt valamennyi feltételt a beruházás ütemének megfelelően teljesíti.

A Semcorp Debrecen önkormányzatához semmilyen, a beruházás meghiúsulására vagy késedelmére utaló nyilatkozatot nem juttatott el. Információink szerint a beruházás jelenleg is zajlik a Déli Gazdasági Övezetben.Egy önkormányzati képviselő, aki tagja a város közgyűlésének, köteles a közgyűlésben zajló folyamatokat nyomon követni. Feltehetnénk a kérdést, miért ül Mándi László a debreceni közgyűlésben?!

Tudnia kell, hogy Debrecen önkormányzata külön támogatásban a Semcorpot nem részesítette, a beruházás kapcsán külön vállalást nem tett. A Semcorp első ütemű beruházási igényeit a Déli Gazdasági Övezet kiépítésével összefüggésben megvalósuló infrastrukturális fejlesztések képesek kiszolgálni. Visszautasítjuk azt a kérdésfelvetést is, hogy lett volna-e olyan feltétel, amelyet Debrecen nem tudott vagy nem akart biztosítani.

Mándi László, aki állítólag közgazdász, tudhatná, hogy megerősítés nélkül ilyen sejtetéseket közölni, az esélyét sem megadva a hivatalos válaszoknak, komoly károkat képes okozni mind a cég, mind pedig Debrecen városa számára. Ez befolyásolja a Semcorp hazai és nemzetközi megítélését, mint ahogyan Debrecen hazai és nemzetközi megítélését is. Számos befektetői tárgyalást folytat Debrecen önkormányzata jelenleg is. Egy ilyen meg nem erősített információ megjelenése helyrehozhatatlan károkat okozhat Debrecen gazdasági kapcsolatainak fejlesztésében. Mindezek tükrében megállapítható, hogy Mándi László méltatlan a debreceniek képviseletére

– írja Facebook-posztjában Papp László.