Bagdy Emőke Németh Szilárd után két hajdú-bihari fideszest is magához ölelt

Helyi hírek

Sorra tolja meg a necces helyzetben lévő fideszes képviselőjelöltek kampányait az ország egyik legismertebb klinikai szakpszichológusa.

Bagdy Emőke hétfőn Németh “pacalmester” Szilárd mellett állt ki, rá egy napra pedig Hajdúnánáson fotózkodott a város polgármesterével, Szólláth Tiborral, valamint Tiba Istvánnal, a körzet fideszes képviselőjével és -jelöltjével. A jelek szerint a Keresztény Közéleti Fórumon előadást tartó Bagdy Emőkét nem zavarták Szólláth nemrégiben tett szexista kijelentései sem, amikor női képviselőtársa “nehéz napjairól” elmélkedett otrombán.

Bagdy Emőke az utóbbi években számos olyan megnyilatkozásával vette észre magát, amelyek illeszkednek a kormány narratívájába.

Másfél éve pszichológusok tömege szállt szembe vele, amikor a Dúró Dóra által ledarált Meseország mindenkié című, a másság, a homoszexualitás elfogadása iránt érzékenyítő könyvről állásfoglalásában állította: a gendermesék veszélyt jelentenek a gyerekekre.A darálástól ugyan maga Bagdy Emőke is elhatárolódott, de a kormány lényegében erre az irányvonalra építette fel a maga úgynevezett „gyermekvédelmi”, sokak szerint homofób népszavazását, amelyet az április 3-i országgyűlési választással egy időben tartanak.