Nyesik a padkákat a Vágóhíd utcán – kevesebb lesz a szálló por

Helyi hírek

1860 méter hosszan végeznek gépi és kézi padkanyesési munkákat a Vágóhíd utcán, Debrecenben. Aki nem elég kiművelt még padkanyesésben, annak eláruljuk, hogy ezek a munkák az úttest szélén – az útpadkán, járdaszigeteken – felhalmozódott por, illetve szennyeződés összegyűjtését, a kikerülő anyag elszállítását és finom tereprendezést jelentenek.

Az önkormányzat közleményéből az is kiderül, hogy 2020-ban összesen  2700, míg 2021-ben közel 5000 négyzetméternyi felületet tisztítottak meg városszerte a padkanyesések alkalmával. Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján, valamint a hatékony szállópor-csökkentő funkciója miatt 2022-ben is folytatják ezeket a munkákat. A megtisztított felületeken füvesítés is lesz, mellyel nő a rendezett zöldterületek aránya.

A felüljàró oldalàban a munkàsok fűmagot szórtak el.

Idén elsőként a nagy forgalmat lebonyolító Vágóhíd utca teljes hosszában (a vasúti felüljáróig)  1860 méter hosszan végeznek gépi és kézi padkanyesési munkákat. A forgalomkorlátozással járó munkálatok várhatóan február 14-én, hétfőn kezdődnek, és az időjárási viszonyok függvényében néhány napot vesznek igénybe.

Egy a helyszín közelében lakó munkatársunktól azt a jelzést kaptuk, hogy a munkálatok már szombaton is elkezdődtek a felüljárón.


A hivatal felhívja a Vágóhíd utcán közlekedők figyelmét, hogy ne megszokásból vezessenek, ugyanis a padkanyesési munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra számíthatnak.

Fotók: Cs. I.

Aki még nem látott ilyet az az alábbi videóban a korábbi munkálatokról talál összefoglalót:

Egészségtelennek minősítették Debrecen levegőjét