A 72M troli józsefvárosi szakaszán is csak az első ajtónál lehet felszállni hétvégente

Helyi hírek

A 72M trolibusz józsefvárosi szakaszára is kiterjesztik szombattól az elsőajtós felszállási rendet – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Ezentúl hétvégente a Szentkirályi utca és az Orczy tér közötti szakaszon is a járművezetők ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét. Akinek nincs jegye vagy bérlete, a trolin vásárolhat – jelezte a BKK.

Emlékeztettek, a 72M trolibusz eddig is elsőajtós felszállási rend szerint járt a Báthory utca-Bajcsy-Zsilinszky út és Zugló vasútállomás között, a józsefvárosi szakaszt érintő bővítés csak a hétvégékre és ünnepnapokra vonatkozik.

Ezeken a napokon a vonal középső szakaszán, a Kálvin tér és az Arany János utca között továbbra is az összes ajtót igénybe lehet venni le- és felszállásra egyaránt – tették hozzá.

A BKK tapasztalatai szerint az elsőajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket.