A Józsefvárosi önkormányzati lakások valósága

Helyi hírek

Józsefvárosban található a második legtöbb önkormányzati lakás, melyekben 15 ezer ember él. Számos bérlő érzi azt, hogy nincs valódi gazdája az ingatlanoknak, jó néhány esetben csak meghallgatják panaszaikat, de az problémák megoldásának esetében nem történik megoldás –  Írja a 444.hu.

Az elműt évtizedben számos ingatlan újítottak fel, az utcára szép homlokzatok néznek, de belül nem mindig ilyen rózsás a helyzet. Az uniós projektekből felújított, önkormányzati kézben lévő lakások vizesedő falakat és vízben úszó gangokat rejtenek, sokszor életveszélyes állapotban vannak, kilógnak a vezetékek, omladoznak a falak.

Bolba Márta evangélikus lelkész vezetésével Bérlői Érdekvédelmi Csoportot hoztak létre, amely segítségével szeretnék az itt élők helyzetét javítani, felhívni az önkormányzat felelőréséle a figyelmet.

Az elmúlt hónapokban 220 bérlővel interjúztak, az ebből készült anyagot egy decemberi beszélgetésen adták át Pikó András polgármesternek, aki korábban maga is panaszkodott a kerületi vagyonkezelőre, meghallgatta a csoporttagok történeteit, valamint nagyon fontosnak nevezve a munkájukat.

A polgármester azt ígérte, az év elején elfogadják az önkormányzat új vagyontervét is. Kijelölik a már  menthetetlen, bontásra ítélt házakat, és az ott élőket jobb lakásokba költöztetik, ezután az üresen maradt telkeket jó áron eladják, az ebből befolyt pénzt pedig az önkormányzati lakások felújítására fordítják.