Kiegészítő választása molett ruházathoz

Ország

A teltebb idomokkal rendelkező nők számára egy cseppet mindig nehezebb megtalálni a megfelelő ruhaneműt, és némileg több munka összerakni egy adott külsőt. De a fantasztikus kinézet nem feltétlenül testi adottságokhoz kötött, mert ahogy egyszer Coco Chanel is mondta – a divat, akárcsak az építészet, arányok kérdése az egész.

Az egyik dolog, ami segít, hogy teljes legyen a megjelenésünk, az a kiegészítők használata. Mivel eszközöket biztosítanak az erősségeink bemutatásához, miközben kevesebb figyelmet fordítanak a kevésbé kedvelt részeinkre. 

Alapszabályok a kiegészítő választásához

Elsőként fontos ügyelnünk arra, hogy a kiegészítők megfeleljenek testméretünknek. Ezért érdemesebb legtöbbször inkább a nagyobb darabokat választani a kisebbek helyett. A második alapszabály, hogy legyünk nyugodtan kreatívak. Ami azt jelenti, hogy ha többféle kiegészítővel rendelkezünk, akkor bátran kísérletezzünk azzal, hogy mit, hogyan viselünk. Legvégül pedig használjuk a kiegészítőt egy olyan dologként az outfitünkben, ami kiemelkedik az öltözék többi részéből, és erős vizuális érdeklődést kelt. 

Sálak 

A sálak kedvelt kiegészítők a hidegebb hónapokban, mivel melegen tartanak, és nem utolsósorban sokféleképpen hordhatóak. 

Kiváló eszközök lehetnek az öltözék vonalainak megváltoztatásához, illetve ahhoz is, hogy feldobják az öltözéket, valamint színt adjanak az arcunkhoz, ha a ruha, amit választottunk, túl sötét vagy túl világos a számunkra. 

Táskák

Amikor táskát vásárolunk, mindenképpen emlékezzünk arra, hogy arányosnak kell lennie a testalkatunkkal. Ne legyen se túl nagy, se túl pici, hiszen ezek az alakunk hiányosságait még jobban kiemelik. Valahol a kettő között félúton találhatjuk meg a megfelelő darabot számunkra. 

Igaz, hogy az egyszínű öltözködés csökkentheti a problémás területeket, de ez a szabály nem vonatkozik a táskánkra. Ha félénkek vagyunk az élénk színű és harsány mintájú ruhadarabok viselése tekintetében, egy kézitáska a Moletta webáruházból remek lehetőséget kínál, hogy egy kis pluszt adjunk a ruhatárunkhoz.

Övek

Az első dolog, amit meg kell jegyezni az övekkel kapcsolatban, hogy rendkívül nehéz rátalálni a számunkra minden szempontból tökéletes darabra, ugyanis megannyi színben, stílusban és vastagságban léteznek. Mindegyik testalkat számára létezik egy ideális darab – az alma alaktúaknak például a vékonyabb stílusú, míg a fordított háromszög alkatúaknak a szélesebb övek. De hogyan is hordjuk őket?

Mondjuk ki őszintén, a molett hölgyek szekrénye dúskál a bő felsőkben. Mivel a legtöbben azt gondolják, hogy csak felkapják egy farmerhez, és már el is takarták azt, amit kell, de ezzel pont nem ezt érik el. Ehelyett érdemesebb inkább betűrni a felsőt, és a vékonyabb részeinket kiemelni egy kb. 3-4 cm-es övvel. 

A magas derekú nadrág egy másik alapdarabja a molett nők öltözködésének, ugyanis eltünteti a hasat, és a derék legvékonyabb pontját hangsúlyozza, ami által igazán nőies megjelenés érhető el. De ezt még tovább fokozhatjuk a derékon elhelyezett széles övvel.