3 év börtönt is kaphat a Kecskemét környékén elfogott marokkói embercsempész

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy marokkói férfi ellen, aki 2021. május 31-én egy bérelt autóval 4, Ausztriába tartó illegális bevándorlót akart Budapestre szállítani, de a rendőrök az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták.

A vádirat szerint a Svédországban élő marokkói férfi Magyarországon egy személyautót bérelt, amivel 2021. május 31-én reggel a szerb-magyar határ közelébe, Szeged környékére hajtott. Itt felvett a járműbe 4 – libanoni, egyiptomi és szír – migránst, akik illegálisan lépték át a határt. A férfi feladata az volt, hogy az Ausztriába tartó bevándorlókat Budapest felé szállítsa.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőreinek azonban gyanússá vált a csempészautó, ezért követni kezdték, majd az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében megállították.

Az egyenruhások az embercsempészt és a migránsokat elfogták. A rendőrök a vádlottat őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben.

Ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, az ügyész 3 év végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta azzal, hogy az embercsempészt Magyarországról 6 évre ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.