Meneküléskor autójukkal veszélyeztették a rendőröket Jászárokszálláson

Rendőrség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak,- közúti veszélyeztetés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt folytat nyomozást két fiatal ellen.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2021. december 9-én, kora délután, egy 19 éves férfi Vámosgyörk területén ellopott egy autót, amellyel Jászárokszállás irányába közlekedett 20 éves társával. A sértett rokonának bejelentés alapján a rendőrök követték az autót, amely Jászárokszállás belterületén lesodródott az úttestről, majd megállt.

Az intézkedő rendőr ki akarta kinyitni a lopott személygépkocsi ajtaját, ám ekkor az autót vezető fiatal a kocsival megfordult és elindult. Az intézkedésbe időközben újabb – megkülönböztető hang-és fényjelzést használó – szolgálati gépkocsi kapcsolódott be, amelyet a vezető férfi is észlelt és azzal – társa felbujtására folyamatosan gyorsítva – egyenesen szembe hajtott.

Miután a rendőrök felmérték, hogy a gyanúsítottak nem fognak megállni, a gépkocsival az úttest mellett található füves területre próbáltak lehúzódni, azonban az elkövetők – azért, hogy a rendőri intézkedés alól végleg kivonják magukat – a szolgálati gépkocsi jobb oldalának nekicsapódtak.

Az ütközés következtében a szolgálati gépjárműben tartózkodó két rendőrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A többször – főleg vagyon elleni bűncselekmények miatt – büntetett 20 éves férfi nem tett vallomást, míg az autót vezető 19 éves társa ténybeli beismerő vallomást tett.

A nyomozó ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma dönt.