Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 9-én 23 óra 5 perckor 33 fő, november 10-én  2 óra 30 perckor 17 fő és 4 óra 25 perckor 12 fő illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, török, afgán, egyiptomi, algériai, palesztin és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök elfogtak egy empercsempészt, aki 10 határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A rendőrségre 2021. november 10-én 1 óra 30 perckor érkezett bejelentés, hogy Zákányszék külterületén az 55-ös számú főúton egy személyautó árokba hajtott. A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül a helyszínre értek és megállapították, hogy egy szerb honosságú BMW típusú személygépjármű az út szélén a vízelvezető árokba csúszott és elakadt. Az egyenruhások jármű ellenőrzése során az autó körül a szerb sofőrön kívül további 10 illegális migránst is találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a gépjármű vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba újabb 20 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztály járőrei 2021. november 10-én 13 óra 10 perckor 20 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Újabb 12 határsértő Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. november 10-én 14 óra 10 perckor újabb 12 illegális migránst tartóztattak fel Domaszék külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak.