Nem segített a köztévé Hofi Géza özvegyének, pedig nem kért nagy dolgot

Ország

Hofi Géza özvegye, Hofi Ildikó a köztévé segítségét kérte, de nemet mondtak neki.

Hofi-estet tartottak az Örkény Színházban, a műsorban bejátszásokat is szerettek volna közzétenni Hofi Gézáról. Hofi Ildikó szeretett volna az MTVA archívumából felvételeket kérni az egykori Hofi-műsorokból, hogy ezekkel tegyék még emlékezetesebbé a Hofi-estet, de a köztévé nemet mondott a kérésre.

Nem szívességet kértünk, pénzért vásároltuk volna meg Géza emlékét. Nem adtak semmit. S amikor megdöbbenve kérdeztük, miért, jött is a válasz, amelyet idéznék: Hofi Géza annyira népszerű, hogy az ő művészetét, örökségét nem szeretnénk kiadni a kezünkből, nem szeretnénk átengedni másnak.

Ildikó megdöbbent a választ olvasva, különösen, mivel úgy érzi, hiába kapcsolgatja a televíziót, nem nagyon találkozik egykori férje felvételeivel – írja a Blikk.

Tényleg nem tudtam, sírjak vagy nevessek. A közmédián minimum tizenegy éve nem kerül képernyőre Géza. A 85. születésnapján pedig egy fél mondattal sem emlékeztek meg róla

– nyilatkozta Hofi Géza özvegye, aki azt is elmondta, hogy az Örkény Színházban tartott Hofi-emlékest ennek ellenére is hatalmas sikert aratott, a legenda hangját legalább sikerült bejátszani olykor-olykor.

Fotó: szinhaz.hu