A fideszes Simonka György részegen jelent meg a parlamentben? Itt a párt furcsa válasza

Ország

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje vetette fel hétfői Facebook-posztjában, hogy a fideszes Simonka György ittas lehetett a parlamenti ülésen.

Jakab Kövér László múltkori, hajmeresztő állítását vette elő, amely szerint a tudomány már akkorát fejlődött, hogy lassan módosítani lehet kívülről az emberek tudatállapotát is.

Nemrég Kövér László azt nyilatkozta, hogy új veszély leselkedik ránk, a tudomány ugyanis mára olyan szintre fejlődött, hogy az emberi agy működését már nemcsak a koponyán kívülről, de belülről is lehet befolyásolni, és ez veszélyes.
Nem tudom, erre gondolt-e az elvtárs, de fideszes képviselőtársa, Simonka György tegnap úgy jött be a Parlamentbe, mint akinek sikerült belülről módosítania a tudatállapotát.
Márpedig a Parlament munkahely, ahová kötelező tiszta tudatállapotban bejönni dolgozni. Éppen ezért hivatalosan is kezdeményeztem Kövér Lászlónál, vizsgálja ki, mitől dülöngélt Simonka képviselő a Parlamentben úgy, hogy végül egy másik fideszes jobbnak látta kikísérni.
Betegen ugyanis nem szabad bejönni, részegen meg tilos

– írta Facebook-oldalán Jakab Péter.

Közleményében a Jobbik azt állította, hogy a szóbeli kérdések alatt Simonka bement az ülésterembe, belépője azonban „meglehetősen ingatagra sikeredett, a képviselő ugyanis majdnem elesett, majd az üléshelyére érve is furcsán viselkedett, az alvás határán volt, vagy talán el is aludt”.

Újabb vádak a fideszes Simonka György ellen: ötmillió forinttal kent meg egy tanút

A párt szerint Simonka „erősen illuminált állapotban, vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt lehetett”, a politikust végül Kovács Sándor kormánypárti képviselő kísérte ki az ülésteremből. Simonka Orbán Viktor felszólalására már nem tért vissza.

A Fidesz a Telex kérdésre rövid válasszal reagált:

A képviselő nem érezte jól magát, ezt jelezte a frakcióvezetésnek, és engedélyt kapott, hogy hazamenjen

– írta a kormánypárt.

Fotó: Facebook/Jakab Péter