Anyagi támogatást kér Friderikusz Sándor

Ország

Hiába népszerű Friderikusz saját podcast-csatornája, mégis óriási a vesztesége, ezért a legendás műsorvezető anyagi támogatást kér nézőitől.

Friderikusz Sándor tavasszal indította el saját podcast-csatornáját a YouTube-on és a Facebookon, műsoraiban többnyire komoly témákról van szó, például tudományról, külpolitikáról, de szép emberi történetekről is. Eddig 23 adás készült, minden héten csütörtök este 8 órakor kerülnek fel a friss beszélgetések, melyek rekordszámot hoznak.

Eddig közel 11 millióan kattintottak Friderikusz interjúira: a Frei Tamással készült beszélgetést például közel 1,2 millióan látták, de a geopolitikai aktualitásokkal foglalkozó interjúra is nem kevesebb, mint 780 ezren voltak kíváncsiak – írja a Blikk.

Az elmúlt 5 hónapban Friderikusz saját zsebből fizetetett ki 25 millió forintot azért, hogy az adások elkészüljenek és YouTube-csatornája folyamatosan működjön, de szeretné, ha a podcast-ja önfenntartó lenne, tehát a nézők állnák a műsor előállítási költségeit.

A Friderikusz Produkció sajtósa a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy a vállalkozást magánbefektetésből finanszírozva indították el.

Bár 15 adás erejéig volt a sorozatnak egy támogatója, ám a szerződés lejártával ez a támogató kevesebb pénzért akart ugyanannyi reklámot, miközben a nézőszámunk az egekbe emelkedett. Ezt természetesen nem fogadhattuk el, így maradtunk támogató nélkül. Viszont ahhoz, hogy a Friderikusz Podcast ezen a szinten működni tudjon, sőt, hogy idővel bővíteni is tudjuk a tartalmi kínálatunkat, állandó és biztos bevételi forrásra van szükség

mondta Csenterics Ágnes, aki azt is megerősítette, a támogatás önkéntes alapon működik. Ha valaki nem fizet, attól még ugyanúgy láthatja a beszélgetéseket.

Fotó: Facebook