Jelentős EU-támogatással készültek el a fejlesztések Debrecen Sóház városrészén

Helyi hírek

A tervezett határidőnél hamarabb készült el a Zöld Város Program a Sóház városrészen. A beruházás részeként épült egy új játszótér pergolával, felújítottak egy sportpályát, és parki sétányokat is kialakítottak.

A város egyik legrégebbi lakótelepén, a 1960-as években épült Sóház területén volt lehetőségünk a Zöld Város Programot végrehajtani. A fejlesztés 16 ezer négyzetmétert érintett, ebből 11 ezer négyzetméternyi zöldterület újult meg. Füvesítéssel, cserjetelepítéssel, 48 új fának az ültetésével igyekeztünk zöldebbé tenni ezt a városrészt. Létrehoztunk egy 700 négyzetméteres új játszóteret, 14 új játszóeszközzel, a környéken élőknek kondiparkot építettünk. A biztonság fokozására is törekedtünk a fejlesztés során, 12 darab térfigyelő kamerát és 3 új lámpaoszlopot is elhelyeztünk

– mondta Papp László polgármester.

Aki kiemelte: a városrész további nagy lakótelepein folytatják a Zöld Város Programokat. Az Újkertben zajlanak a munkálatok, a Tócóskert közbeszerzési eljárása is zárul, hamarosan ott is eredményt tudunk hirdetni. A város minden részén dolgozunk, építjük a várost, annak érdekében, hogy az ott élők jól érezzék magukat.

Komoly hiánypótló felújítás történt itt a Sóház városrészben. Ez a városrész élhetőbbé, értékesebbé vált. Abban bízom, hogy ez a későbbiekben még több fiatalt vonz és késztet arra, hogy ezen a környéken keressen magának otthont és egyre több iskolás fedezze fel magának ezt a maga nemében egyedülálló játszóteret, ahol olyan gondoskodó játékelemek vannak, amit máshol nem látunk, például egy mozgássérült gyermekek számára is igénybevehető hinta

– hangsúlyozta Pósán László országgyűlési képviselő.

A Sóház városrész bekapcsolódott a Zöld Város Program vérkeringésébe és annak egyik fontos ütőerővé vált. Ez a projekt, ez a játszótér magáért beszél, mind kivitelezésben, mind kinézetben, mind környezettudatosság, az eszközök változatossága és a korosztályokra levetített használhatósága tekintetében. A legkisebbektől egészen a kamasz, felnőtt korig használhatják ezeket az eszközöket – árulta el Hetei József önkormányzati képviselő.

A projekt 141 millió forint európai uniós és mintegy 32 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.