A hétvége motoros balesetei Győr-Moson-Sopron megyében

Rendőrség

Az elmúlt hétvégén több olyan baleset történt Győr-Moson-Sopron megye útjain, amelynek okozói illetve áldozata motorosok voltak.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főút 58. kilométerszelvényében, Fertőszentmiklós térségében, 2021. október 3-án 14 óra 18 perckor. Egy 44 éves férfi közlekedett személygépkocsival Pereszteg felől, Fertőszentmiklós irányába. Haladása során a 85-ös számú főútról, a fertőszentmiklósi Soproni útra – balra – kanyarodott, a manőver során azonban nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező, Sopron irányába közlekedő motorkerékpárnak. A két jármű összeütközött a 45 éves motoros a jobb oldali vízelvezető árokba csapódott, amelynek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A személygépkocsi vezetője megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főút 70. kilométerszelvényében, Győr térségében, 2021. október 3-án 17 óra 38 perckor. Egy 30 éves sólyi férfi közlekedett motorkerékpárral Nyúl felől, Győr irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulat előtt előzésébe, majd vészfékezésbe kezdett, ennek ellenére a kanyart bevenni nem tudta és bal oldali szalagkorlátnak csapódott. A motoros megsérült, őt a mentők kórházba vitték.