Jakab: a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória

Ország

A parlament hétfői plenáris ülésén Orbán Viktor miniszterelnök viszonválaszában Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét idézve kifogásolta, hogy a korábbi miniszterelnök kioktatja a kormányt erkölcsi kérdésekben. “Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van” – fogalmazott a kormányfő.Jakab egyébként korábban arról beszélt, hogy örül annak, hogy már az Egyesült Államok elnöke is kimondta: Orbán Viktor egy “gengszter”. Azt is mondta, a fideszes szavazók azt szokták neki mondani, azért szavaznak Orbán Viktorra, mert “már biztosan eleget lopott”.

“Orbán úr! Mit válaszoljak én ezeknek a fideszes szavazóknak? Eleget lopott már? És egyáltalán, az Egyesült Államok elnöke milyen alapon nevezheti önt gengszternek? Mit tudnak önről? Erre várom a választ!”

– fordult a Jobbik frakcióvezetője a kormányfőhöz.

Orbán Viktor azt válaszolta:

“nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával.”

Jakab Péter erre reagálva azzal vádolta Orbán Viktort, hogy az elmúlt 12 évben “lopott saját magának egy országot”, “ellopta a Tokaj-hegyalját, a Mátrai Erőművet, a Balatont, az egyetemeket” és most még az autópályákat is el akarja lopni, és még “ki tudja, hogy mi mindent”.

Szerinte azonban még ennél is nagyobb bűn, hogy a miniszterelnök egymásnak ugrasztotta a magyar embereket. Hozzátette: most éppen a szivárványos zászlót vették célba, ami neki “sem a szíve csücske”, de ettől még soha nem fogja a gyűlölet céltáblájává tenni.

“Én azt mondom, miniszterelnök úr, hogy most már így a vége felé egy kicsit ön is fogja vissza, mert ugye a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”

– fogalmazott.

“Bilincsbe lesz verve”:

A kormányfő szerint az ellenzéki felszólalások után az egész helyzet rendkívül szürreális, úgy tűnik, nem számítanak a tények, a múlt, mindenki azt mond, amit akar és mindenki másról beszél. Láthatóan a valóság nem érdekli “a velünk szemben ülőket” – vélte.

Megjegyezte: egyedül Jakab Péternek van felmentése ez alól, mert róla mindenki tudja, hogy “bohóckodni” jár a parlamentbe, így nem kell komolyan venni, amit mond, ráadásul ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van. A Jobbiknak szokása, hogy akiket börtönnel fenyeget, azokkal összeáll – mondta.

Orbán Viktor közölte: az egész EU az ellenzék mögött áll, ezért legalább az unió által közzétett adatokat el kellene hinnie. Legalább a “gazdáiknak” higgyenek – kérte az ellenzéktől.

Orbán egy röhögős fotót is megosztott Facebook-oldalán, a logóját is rátéve. A kép érdekessége, hogy a mögötte ülők szinte versenyeznek, ki nevet a legharsányabban, utánozva a főnit:

Kitért arra: 2010-ben eladósodott önkormányzatokat vettek át az előző kormánytól, átvállalták az adósságukat és a jelenlegi kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz, hogy az ország elmaradott térségeit felemelje.

Úgy vélte, az EU hitelt ad a válság leküzdésére, de ha nem adja oda időben a pénzt, amely az országnak jár, másfajta hitelekkel pótolják.
A miniszterelnök kiemelte: a világban zajló hatalmi átrendeződés nem a magyarok problémája, nem az az érdekünk, hogy ebbe belesodródjunk, hanem az, hogy mindenkivel jóban legyünk. A magyar külpolitika lényege, hogy minden fontos világpolitikai szereplővel jó viszonyban kell lennünk – jelentette ki.

(MTI)