Farkasházy Tivadar kiakadt: “Ide figyelj, te pénzosztogató senki!”

Ország

Farkasházy Tivadar kiakadt Demeter Szilárdra. Nagyon keményen üzent neki.

Napvilágot látott az ellenzéki előválasztás Élni hívlak! című himnusza, amelynek videóklipjében ismert közéleti személyiségek szerepelnek és hívják fel az állampolgárok figyelmét arra, hogy milyen fontos, hogy elmenjenek és szavazzanak a 2021-es előválasztáson.

A dalra erős kritikával reagált Demeter Szilárd, aki a Mandiner oldalán közzétett “Támad a múlt” című írásában vonta kérdőre a videóban feltűnő hírességeket:

…egy kocsmává átalakított tornateremszerű izében (a progresszió jegyében lesz ebből még átalakított templomban dübörgő afterparty) összegyűl pár tucat jóeNber, Művész, akiknek a szavazata minimum kettőt számít, de legjobb lenne, ha csak ők választhatnák ki a hatalmon lévőket. Látszik rajtuk, hogy adnának egymásnak ösztöndíjat, kitüntetést, állást, megbízást, de nem tehetik, mert a Fidesz van kormányon, és ez életük legnagyobb traumája.

És nagyjából ennyi az üzenet. Ez a dal, a felvállalt kiállás, a „szabadságharc” csak róluk szól, az ő sérelmeikről, no meg a pénzről. Ezért tapsol Bródy János and co. a „szebb jövőt” refrénnek

– fogalmaz Demeter, amit Farkasházy Tivadar nem hagyott szó nélkül. Közösségi oldalán közzétett írásában kelt barátai és kollégái védelmére – írja a Blikk.

Ide figyelj, te pénzosztogató senki!

Valaha csináltál bármit, ami egy lapon említhető a szádra vettek teljesítményeivel? Amire egy ország felkapta a fejét? Mert az ő életművükből napestig sorolhatnám azokat a dalokat, szerepeket. Vegyünk csak négyet a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapatából, Csákányi Esztert, Pogány Juditot, Kulka Jánost, Cserhalmi Györgyöt. Miután fenn vannak, nyugodtan mondhatom, 281 évesek, hetvenesek, küzdenek a korukkal, a testükkel, a szerepeikkel, én 76 leszek, de nem biztos, hogy mindenre emlékszem, ami tegnap történt. Végigkeccsölték a pályájukat

– sorolta kollégái érdemeit Farkasházy, aki szerint Demeter fel sem fogta, kiknek megy neki. Hosszú posztjában azt is megírta, úgy véli, Demeter Szilárd a korunk illetékes bajtársa, annyi milliárdot kapott hozzá, és még arra sem méltó, hogy egyszerűen “senkinek” nevezze őt.