Megrovásban részesítette az ügyészség az aláírásokat gyűjtő politikus bántalmazóját

Rendőrség

Az időskorú, büntetlen férfi cselekménye olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy vele szemben a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása is szükségtelen.

A megállapított tényállás szerint, a 83 éves férfi 2021. augusztus 28-án délelőtt az egyik párt II. kerület, Széll Kálmán térre kitelepült előválasztási aláírásgyűjtő standjához lépett, ahol egyre hevesebben és hangosabban tett bíráló megjegyzéseket a párt politikusaira. Ekkor odalépett hozzá a párt aláírásokat gyűjtő önkormányzati képviselője – az ügy sértettje -, aki próbálta megnyugtatni a férfit. Az idős férfi erre az egyik kezével, amiben egy vászon táskát tartott, egy oldalazó mozdulattal megütötte a képviselőt a bordatájékánál.

A sértett képviselő az őt bántalmazó idős férfival szemben magánindítvánnyal élt.

A gyanúsított cselekménye garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége megállapítására alkalmas.

A gyanúsított 83 éves, büntetlen előéletű, és nem folyik vele szemben más büntetőeljárás. A bűncselekmény elkövetését ténybelileg elismerte.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az eljárás adatai alapján arra a megállapításra jutott, hogy a gyanúsított cselekménye – különösen idős korára és az elkövetés körülményeire figyelemmel – csekély fokban veszélyes a társadalomra, ezért a gyanúsítottal szemben indult eljárást megszüntette és a gyanúsítottat megrovásban részesítette.