Schobert Norbi

Schobert Norbi: “nem sokon múlott az életem”

Ország

Schobert Norbi először szólalt meg a sztrókja után: elmondta, mire emlékszik, hogy élte meg a történteket, és azt is, mi vár rá ezután.

Először szólalt meg Schobert Norbi azok után, hogy csütörtökön kórházba került, miután sztrókot kapott. Életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Norbi állapotáról édesanyja és Réka is folyamatosan tájékoztatott, most azonban maga a fitneszguru a Blikknek egy hosszú interjúban mondta el, mi történt vele és miért.

Norbinál szerencsére nem okozott maradandó károsodást a sztrók, jól érzi magát, tud beszélni, mozogni. Orvosai rengeteg vizsgálatot végeztek rajta, minden értéke tökéletes, nem tudják, mi okozta nála a sztrókot. Norbi úgy gondolja, túlhajtotta magát és túl sokat is idegeskedett az elmúlt egy évben.

Arra a bizonyos csütörtök reggelre így emlékszik vissza:

Öt órát aludtam, mert tényleg nagyon sokat dolgoztam az elmúlt három-négy hónapban. Minden reggel szoktam futni, általában bent a gépen, de aznap olyan szép reggel volt, hogy kimentem az erdőbe a kutyával. Visszaértem, befordultam a ház elé, lelassítottam, odaértem a kapuhoz, és akkor ott, egyik pillanatról a másikra „elhagyott a jobb oldalam”.

Norbi emlékszik, hogy a kutyája ott maradt mellette, és arra is, hogy Réka szólítgatja, de nem tudott neki válaszolni. Nem tudott magáról, csak foszlányokra emlékszik. Szerencsére 24 óra múlva már semmi baja nem volt. Az egyik érfala azonban a kórházi beavatkozás közben megsérült, így vasárnap újra meg kellett operálni.

Norbi tudja, miután kiengedik a kórházból, változtatnia kell. Nem az étkezésén, nem is a sportolási szokásain, hanem a stresszen, mert tudja, hogy ez okozta a problémát és nagyobb baj is történhetett volna.

Valóban nem sokon múlott az életem, vagy nem lett maradandó károsodásom. Az volt a szerencsém, hogy nem tíz perccel korábban ért a baj, amikor még az erdőben futottam, vagy hogy két órán belül megműtöttek az Amerikai úti idegsebészeten. Ha ez kitolódik három órára, akkor most nem beszélgetnénk. Akkor nem lehetett volna a dolgokat visszafordítani

– nyilatkozta a lapnak.