Molesztálás, szexuális erőszak

Gyermeket és nőt bántalmazott, valamint fogva is tartotta őket

Rendőrség

A vád szerint egy férfi erőszakkal és fenyegetéssel tartott maga mellett egy nőt és egy gyereket egy erdei bódéban. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádirat  szerint a vádlott, egy 30 éves férfi 2020 februárjában megismerkedett egy nővel, akivel megkísérelt párkapcsolatba kerülni. Amikor ez nem sikerült, a férfi bántalmazta a nőt és megfenyegette, hogy bántani fogja őt és kétéves gyermekét is. A kényszer hatására a nő 2020 márciusában a XXI. kerület erdős részén egy fából készült bódéban összeköltözött a vádlottal. A lakhatási körülmények nem feleltek meg a kiskorú gyermek szükségleteinek, ezzel azonban a vádlott nem törődött. A férfi a  kiskorút és édesanyját fogva tartotta, a nő szökési kísérletét megakadályozta, a gyermeket többször bántalmazta is. Az édesanya 2020 májusában végül el tudott menekülni, és a XXI. kerületi Rendőrkapitányságon segítséget kért és kapott.

A nyomozók a férfit még aznap őrizetbe vették.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt a férfi ellen 2 rendbeli személye szabadság megsértése bűntettének minősített esete, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától, ahol gyermekekkel hatalmi viszonyba kerülhet.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A Fővárosi Főügyészség a törvény szigorával lép fel a hasonló esetekben, mivel a nők és gyermekek sérelmére elkövetett erőszak elleni küzdelem az állami szervek és a társadalom többi részének is hangsúlyos feladata.