Szőllős Sándor, Tóth Zsé Ferenc

Macskagyilkosság Bocskaikertben: még a szomszédnak állt feljebb, a polgármester is lépett

Helyi hírek

Mint arról korábban beszámoltunk, brutális állatkínzás történt Bocskaikertben, rövid időn belül egy család két macskáját is meglőtték, az egyik állat nem élte túl a támadást. A gyanú szerint a kerítésen túlról lőttek be egy udvarra, és úgy találtak el egy cicát, hogy az állattól nem messze emberek is tartózkodtak.

Fotó: Tóth Zsé Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke és Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere

Az esetről portálunknak beszámoló Tóth Zsé Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke most új fejleményekkel jelentkezett. Beszámolója szerint az ügyben zajlik a nyomozás, és tanúként kihallgattak egy szomszédot, akitől fegyvert is elkoboztak. Furcsaság, hogy az illető a kihallgatásra már ügyvéddel érkezett, ez a sértettek szerint erősítheti a feltevést, hogy sáros az ügyben.

Állítólag ez a férfi becsületsértés miatt feljelentette a macska gazdáját, mert az “átkokat szórt rá, a nevüket kiabálva”. Ez egyébként akkor történt, amikor az egyik macskát törött gerinccel találta meg az állat gazdája, és annak lánya elkeseredettségében azt kiáltotta: “legyen átkozott, aki ezt tette” – név nélkül. A cica  nem élte túl a sérülést. A feljelentést bűncselekmény hiányában elutasították a hatóságok, de a sértett sem indíthatott eljárást hamis vád miatt. A szomszéd egyébként az esettel kapcsolatban egy fültanút is megnevezett, ám ő sem támasztotta alá állítását.

Brutális macskakínzás Bocskaikertben – a kerítés mögül lőhettek be a telekre, jutalmat kap a nyomravezető

A lefoglalt fegyvert jelenleg igazságügyi ballisztikus szakértők vizsgálják Budapesten.

A polgármester is az állatvédők mellé állt

Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere hétfő reggel fogadta a Tündérkör Alapítvány képviselőit, és egy 6 ezer aláírást tartalmazó petíciót vett át tőlük, amely az állatkínzók felelősségre vonását és az állatkínzásokkal szembeni állásfoglalását indítványozta.

A község vezetője a beszámoló szerint korrekt és együttműködő volt, mint mondta, ő és hivatala is mélységesen elítélik a hasonló embertelen viselkedési formákat. Azt ígérte, minden törvényes eszközt be fognak vetni az efféle cselekmények ellen.