Az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza az ügyész a külföldi kábítószer-kereskedő ügyében

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a Pécsi Ítélőtábla előtt folyamatban lévő másodfokú eljárásban a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletének helybenhagyását indítványozza annak a külföldi állampolgárságú vádlottnak a büntetőügyében, aki a Balaton-parton kábítószerrel kereskedett.

A 23 éves holland állampolgár 2019. augusztusában egy 8 napon át tartó zenei- és sporttáborban vett részt egy dél-balatoni településen. A rendezvény időtartama alatt több személy részére is kábítószer-tartalmú anyagokat értékesített. A vádlottal szemben a tábor utolsó napjának hajnalán rendőrök intézkedtek, amelynek során különféle hatóanyagú kábítószereket, valamint kábítószer értékesítésével kapcsolatos eszközöket találtak nála. A lefoglalt anyagok kábítószer hatóanyag tartalma a jelentős mennyiséget meghaladta.

Az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 10 év szabadságvesztésre és Magyarország területéről 10 év kiutasításra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentésért, illetve enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán.