Megvan az ítélet Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyében

Ország

Első fokon hirdetett ítéletet Budapesten a II. és III. Kerületi Bíróság Berki Krisztián büntetőfékezős ügyében.

Berki Krisztián és felesége még 2018 márciusában büntetőfékezett egy busz előtt Budapesten. Az autóbusz Berkiék Bentley-je előtt haladt, a megállónál lasított, de mivel nem volt fel- vagy leszálló utasa, nem állt meg végül. Berki Krisztián hiába próbálta, nem tudta megelőzni a buszt (egy záróvonalon áthajtva, közvetlenül egy zebra előtt), ami miatt igen dühös lett. Végül túllépve a sebességhatárt csak megelőzte a buszt és erőteljes fékezésbe kezdett előtte. A busz vezetője is fékezni kezdett, de Berki intenzív fékezése miatt nem tudta elkerülni az ütközést. A buszban és Berki luxusautójában is hatalmas kár keletkezett, a busz utasai közül többen kiestek, előreestek a székükből.

A bíróság szerint Berki hirtelen fékezésének semmilyen ésszerű alapja nem volt, mint elhangzott: „nincs olyan körülmény, ami az indokolatlan fékezést indokolta volna”, egyértelmű, hogy büntetőfékezés történt.

Kovács József tanácsa közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettében is bűnösnek találta a férfit, ezért halmazati büntetésül

két év szabadságvesztésre, négy év próbaidőre felfüggesztve, és két év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte. Emellett 625 ezer forint pénzbüntetést is kapott, és neki kell kifizetnie a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költséget is – írja a telex.hu.

Berki Krisztián a keddi tárgyaláson is ártatlannak vallotta magát, és az utolsó szó jogán azt mondta: „Sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, még ha felelősnek nem is érzem magam”.

Busz előtt büntetőfékezett Berki Krisztián, börtönbe is kerülhet – itt a leleplező videó