Debrecenben felelhet tettéért a cigarettacsempész, aki majdnem elgázolta a pénzügyőröket

Helyi hírek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit.

Július 2-án az ukrán férfi belépésre jelentkezett a záhonyi határátkelőhelyen és a pénzügyőrök ukrán eredetű, adójegy nélküli cigarettát találtak az autó motorterébe rejtve.

A megalapozott gyanú szerint, amikor a férfi ezt észlelte, beült az autójába és azzal kitolatott a vizsgálati helyről azért, hogy az eljárás alól kivonja magát.

Ekkor a pénzügyőr törzsőrmester a vizsgálati helyről a gépkocsi felé szaladt és a jármű elé állva feltartott kézzel megállásra szólította fel a férfit, aki azonban ennek nem tett eleget, és nagy sebességgel megindult az előtte álló hivatalos személy felé. A pénzügyőr kitért a közeledő jármű útjából, majd a mellette elhaladó személygépkocsi bal első ajtajának kilincsét megfogta és megpróbálta kinyitni.

A 37 éves férfi ennek ellenére sem állt meg, gyorsítani kezdett és így magával húzta a kilincset fogó pénzügyőrt, aki hozzávetőleg 4-5 métert tett meg a gépkocsi mellett futva, majd elengedte az elhaladó autót.

Eközben egy másik pénzügyőr is odasietett, hogy megakadályozza a gépkocsi távozását, megállt az úton, de az elkövető erőteljes gyorsítással a pénzügyőr felé indult, aki észlelve a veszélyt, elugrott a közeledő jármű elől.

A külföldi férfi elhajtott a helyszínről, de menekülése során rövid időn belül közúti balesetet okozott, és autójával felborult.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványt tett letartóztatásának elrendelésére. A kényszerintézkedés elrendelésének tárgyában a Debreceni Járásbíróság ma dönt.