Sírő nő erőszak

Egy magyar honvédségi alkalmazott szerint egy katonatiszt rendszeresen szexre kényszerítette, és a lányát is kiszemelte

Ország

A Magyar Honvédség egyik női alkalmazottja azt állítja, hogy rendszeresen közösülésre kényszerítette őt egy magas rangú katona, ami miatt feljelentést tett az ügyészségen – írja a HVG360.

A cikk szerint az érintett alezredes ellen szexuális zaklatás miatt a katonaságon belül is méltatlansági eljárás indult, ám azt egyik első intézkedésével szüntette meg Ruszin-Szendi Romulusz, a honvédség nemrég kinevezett parancsnoka.

Pedig, ha a nő állításai igazak, akkor súlyos szexuális visszaélések maradhatnak büntetlenül.

A vallomásában az is szerepel, hogy az alezredes a nő felnőtt lányával is megismerkedett, amikor a lány egy honvédségi program után találkozott az anyjával. Az asszony elmondása szerint ezután az elöljárója már

a lányával is kereste a kapcsolatot,

például felköszöntötte.

Majd a nő elmondása szerint az elöljárója közölte:

a lányával is szeretne szexelni, de csak az ő, mármint a nő engedélyével. (…) Később még azt is tudomásomra hozta, hogy jó lenne, ha hármasban csinálnánk.

A nő ezután beszélt az alakulat pszichológusával és a katonai belső elhárításhoz tartozó tiszttel is, de a reakciók alapján úgy tűnt, senkitől sem kap segítséget. Végül a sértett nő idén januárban tett feljelentést a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen.

Február elején kihallgatták, ekkor részletes vallomást tett, ám azóta semmilyen előrelépés nem történt. Az ügyészség közlése szerint alárendelt megsértésének vétsége és más bűncselekmény miatt rendeltek el nyomozást, de az ügyben még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

24.hu