Biztosító tűvel rongált autókat egy kecskeméti férfi

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 januárjában Kecskemét belvárosában egy éles biztosító tűvel rongált meg több parkoló autót.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2021. január 5-én reggel Kecskeméten a Fecske utcában a Fűzfa utca felé gyalogolt, kezében egy éles biztosító tűt tartva.

A Fecske utcában parkoló autók mellett elhaladva a vádlott az éles tűt végighúzta a járművek karosszériáján. Ezzel nyolc járműben 50.000 forintot meg nem haladó kárt okozott, ami miatt ellene szabálysértési eljárás indult.

A vádlott két másik autót is megrongált: az egyik járműnek a motorháztetejét teljes szélességében, a bal oldali első ajtót pedig 10 centiméter hosszan karcolta végig a tűvel. A másik autónak is a motorháztetejét, valamint a bal oldali első ajtó melletti fényezést rongálta meg a tűvel.

Az első autóban 62.000, míg a másik gépkocsiban 66.000 forint kárt okozott. A szándékos rongálással okozott kár egyik esetben sem térült meg. A sértettek kérték az okozott kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség az 50.000 forintot meghaladó kárt okozó cselekmények miatt 2 rendbeli rongálás vétségével vádolja. Az ügyész felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a két sértettnek okozott kárt is térítse meg. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.