Drogok, kábítószer

Kőbányai kábítószer-kereskedővel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Rendőrség

A vád szerint a 48 éves férfi a X. kerületi lakásán, egy vegyeskereskedésben, és egy raktárban tartotta a tiltott szereket, értékesítés céljából. Elfogásakor a kábítószer mellett csaknem 5 kilogramm új pszichoaktív anyagot, és nem engedélyezett egészségügyi termékeket is találtak a nyomozók.

A vádirat szerint a vádlott a 2019. január 16-án történt elfogását megelőző időszakban kábítószerek, új pszichoaktív anyagok, valamint Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékek kereskedelmével foglalkozott Budapest területén.

A vádlott az ismeretlen forrásból, nagy tételben beszerzett kábítószereket, új pszichoaktív anyagokat, illetve nem engedélyezett egészségügyi termékeket jellemzően az akkori tartózkodási helyekén, egy X. kerületi ingatlanban, továbbá egy szintén X. kerületi vegyeskereskedésben, illetve a mellette lévő raktárhelyiségben tárolta és onnan értékesítette.

A vádlottal szemben 2019. január 16-án foganatosított intézkedés során a nyomozók a fenti ingatlanokban, illetve az általa használt gépkocsiban összesen csaknem 150 gramm MDMA-tartalmú kábítószert, amfetamint, csaknem 5 kilogramm új pszichoaktív anyagot, továbbá több mint 200 olyan gyógyszert, illetve készítményt tartott, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, így azok nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősülnek.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozva.

A főügyészség emellett indítványt tett a vádlottal szemben egy másik ügyben, szintén kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott, 2 év tartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelésére is.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.