„Az Érmelléki közösségek erősítése a hit erejével”

Helyi hírek

Az Álmosdi Görögkatolikus Egyházközség 2017. december 1-jén indította útjára az EFOP-1.3.5-16-2016-00607 azonosítószámú projektjét, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével elnevezésű felhívás keretén belül valósult meg. A szervezet 19.130.822 forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásra vált jogosulttá.

Projektünk célja volt, hogy az Álmosd községben és a közvetlen közelben található Bagamér és Kokad községekben élő fiatalok, családok és aktív nyugdíjasok kisközösségi kereteken belül a hitéleti aktivizálással, karitatív, önkéntes tevékenységekkel, valamint a generációk közötti együttműködéssel segítsük elő a helyi társadalmi problémák kezelését, a jól-lét növekedését és a társadalmi kiegyenlítődést.

További cél volt a projekt keretében megvalósult programok, események és rendezvények által a hívők és a vallásukat nem gyakorlók közötti rendszeres kapcsolat erősítése, az önkéntesség népszerűsítése, valamint a helyi hagyományok ápolása.

A projekt 2021. február 28-án zárult.

Álmosdi Görögkatolikus Egyházközség