Bűnügyi felügyelet alatt a Nyíregyháza-Sóstóhegy állomáson verekedő fiatal

Rendőrség

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 27-én a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban 2021. augusztus 27-ig elrendelte a fiatalkorú M.B.N. gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Ez idő alatt a gyanúsított szórakozóhelyeket, sportrendezvényeket és bevásárlóközpontokat nem látogathat, tovább köteles minden héten jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon.

A megalapozott gyanú szerint a 16 éves gyanúsított 2021. április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton utazott testvérével ittas állapotban, menetjegy nélkül.

A Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson a jegyvizsgáló leszállította a gyanúsítottat a szerelvényről a maszkviselés szabályainak megszegése miatt. Az állomás peronján a fiatal férfi szidalmazni kezdte a jegyvizsgálót, majd több alkalommal ökölbe szorított kézzel ütött az irányába, de azok nem találták el őt. Ezután a gyanúsított megrúgta a jegyvizsgáló lábát. A gyanúsítottat a testvére próbálta megakadályozni cselekményében, eredménytelenül.

A konfliktust észlelte a vonat mozdonyvezetője is, aki odament a gyanúsítotthoz, aki ekkor őt is trágár szavakkal illette, majd ököllel hasba megütötte. A bántalmazás következtében mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, ami miatt magánindítványt terjesztettek elő a férfival szemben.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés elrendelése nélkül ittas állapotban újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte bűnügyi felügyeletét.

A végzés végleges – tájékoztatott a Nyíregyházi Törvényszék.

Az esetről videó is készült, melyet a tenyek.hu osztott meg: