Az utastérben és a csomagtérben is szállította a migránsokat

Rendőrség

A minősített embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a román állampolgárságú férfival szemben, aki a gépkocsi utasterében és csomagterében is szállította a migránsokat.

A vádirat szerint a férfi 2021. január 02-án, 23 óra 30 percet megelőzően Magyarország déli határszélén, egy tanyán a román honosságú személygépkocsiba felvett 8 fő, magukat szír állampolgárnak valló, és Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkezett személyt azért, hogy őket Ausztriába szállítsa.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai 2021. január 02-án 23 óra 30 perckor az M1 autópálya Győr felé vezető oldalának 93 km-szelvényénél ellenőrizték a férfi által vezetett személygépkocsit, amelyben 6 fő felnőttet és 2 fő kiskorút az utastérben, illetve a csomagtérben megtalálták.

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a bíróság 2021. január 4-én rendelte el.

A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását ügydöntő határozatáig tartsa fenn, továbbá amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 3 év kiutasításra ítélje.