Újabb embercsempész állt bíróság elé

Rendőrség

Somogy Megyében 2021-ben már több büntetőeljárás is indult az M7-es autópályán elfogott embercsempészek ellen. A Rendőrség és az ügyészség a pandémia ideje alatt is változatlanul hatékonyan és szakszerűen a lehető leggyorsabban jár el ezekben az ügyekben.

A Siófoki Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt a bűnügyi őrizet időtartama alatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 34 éves szerb állampolgárt, aki jogellenesen az országban tartózkodó 8 szír állampolgárt szállított Ausztria felé, azonban az M7-es autópályán rendőri intézkedés alá vonták.

Vádlott egy bérelt furgonnal – egy megbízójának utasítása alapján – Szeged közelében vette fel az egy erdőben bujkáló hét Szerbián keresztül Magyarországra érkező hét felnőttet és egy gyereket, majd velük az M7-es autópályára hajtott, ahol elfogták őket.

A nyolc migráns közül egyébként öt pár héttel korábban már hasonló módon próbált meg Ausztriába jutni, őket akkor is az M7-es autópályán fogták el, majd adták át a szerb hatóságoknak.

A Siófoki Járásbíróság a szerb állampolgárságú embercsempésszel szemben 3 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki és 4 évre kiutasította az országból. A bíróság döntése nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, vádlott és védő enyhítésért fellebbezett.

A közleményhez kapcsolódó korábbi rendőrségi tájékoztatások (videóval): http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/orizetbe-vettek-az-embercsempeszt-a-somogyi

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/embercsempeszt-fogtak-el-a-somogyi-0#3

 

A felhasznált képek a nyomozó hatóság eljárása során készültek.