Ittasan ütközött az oszlopnak

Rendőrség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai kezdeményezik a férfi bíróság elé állítását.

Közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. február 28-án este. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol kiderült, hogy egy 46 éves férfi 20 óra 30 perc körül Orgoványon, az Árpád utca és a Petőfi utca kereszteződésében nekiment egy távközlési oszlopnak. Szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfit vér-vizelet mintavételre előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az eljárás során kirendelt szakértő megerősítette, hogy az autóvezető a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így az orgoványi illetőségű sofőrt ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétség gyanúja miatt kihallgatták. Ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a nyomozást lezárták, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek azzal küldték meg, hogy javasolják a gyanúsított bíróság elé állítását.