Nem dolgozhat együtt feleségével Győr polgármestere

Helyi hírek

“Kedves Vera! Sajnálom, hogy idő előtt vége a közös munkánknak! Abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettünk fel és közösen működtettünk szívvel, lélekkel az elmúlt 17 év során!” – írja közösségi oldalán Dr.Dézsi Csaba András Győr fideszes polgármestere, aki polgármesterré választása után sem hagyott fel munkájával kardiológusként a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban.

Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy.
Ez szerintem gyalázat!
Hiányozni fogsz a műtőből! De, csak addig, amíg én is be tudok menni oda. Ja, nem szórakozni, hanem életeket menteni!
Ettől persze a közös magánéletünk lehet, hogy még boldogabb lesz. A közös életművünket már megalkottuk, köszönöm, hogy segítettél, nélküled nem ment volna!
De van még tennivalónk jócskán az életben!
Mert olyan ez, amikor az ember ismét egy jó mélyet tud sóhajtani. Új feladatok, még nagyobb sikerek várnak rád.
Mindig vannak olyanok, akik nem tudják, mit cselekszenek.
Mi szerencsére még tudjuk.

– Dr.Dézsi Csaba András

2021. március elsejével minden elemében hatályba lépő új egészségügyi szolgálati jogviszony az összeférhetetlenséget részletező pontjai közül vélhetően az alábbi vonatkozhat a polgármesterre és feleségére Dézsiné Szentes Veronikára:

„(6) A vezető, továbbá a pénzügyi kötelezettségvállalásra jogosult egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy munkakörével, vezetői megbízásával összeférhetetlen, a) ha hozzátartozójával irányítási (felügyeleti), ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba kerülne”.