“Debrecen polgármesterének a háza előtt ki takarítja a havat százmilliókért?”

Helyi hírek

Erre vajon milyen válasz érkezik? Elemében van a debreceni DK. A Vagyonkezelő által kiosztott több százmilliós jutalmak után Varga Zoltán most a polgármester portája előtti hóeltakarítást szúrta ki, és írta le róla véleményét.

2021. február 1. Emlékezetes nap ez minden Debrecenben közlekedő számára, hiszen az ekkor esett néhány centis hó szinte megbénította a várost, mivel se az utakat, se a járdákat láthatóan nem takarította senki. Jól látható, hogy egyetlen ház előtt mégis sikerült patikatisztaságúra sikálni a járdát. Debrecen város polgármesterének háza előtti járdaszakaszt akkurátusan és nagy műgonddal takarított két munkás is, akik külön szolgálati autóval érkeztek a „tetthelyre”.
– írja Facebook-bejegyzésében Varga.
Majd így folytatja:
Az egyik dolgozón lévő láthatósági ruhán jól kivehető volt a „Mi kertünk Debrecen” logó, amit egy olyan vállalkozás dolgozói hordanak munkaruhaként, akik, hogy, hogy nem 2020-ban, több százmillió forint összegben nyertek Debrecen város által kiírt közbeszerzést, zöldterület-fenntartási és a köztisztasági munkálatokra.
Külön bája az ügynek, hogy még aznap e-mailben árajánlatot kértünk a cégtől belvárosi 15-20 méteres járdaszakasz takarítására (nagyjából ekkora a polgármester házának utcafrontja is) amire szűk félórán belül meg is érkezett a szikár elutasító válasz: „Kapacitáshiány miatt a kért feladatot nem tudjuk vállalni”.
Úgy látszik, a város takarítására, az utak tisztítására, a zöldterületek karbantartására nincs energia, talán azért, mert Papp László debreceni polgármester házának és környékének takarítása lefoglalhatja a cég erőforrásait. Úgy tűnik, arra van a cégnek embere, autója, ideje, kapacitása. Ott reggelre ragyogni kell a járdának. Debrecen százmillióiból (csak) erre futja!
– állapította meg a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Akkor Debrecen polgármesterének a háza előtt ki is takarítja a havat százmilliókért?

2021. február 1. Emlékezetes nap…

Közzétette: Varga Zoltán DK – 2021. február 2., kedd