Megrongálta a rendőrautót és rátámadt a rendőrökre

Rendőrség

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt elrendelt nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két napon belül befejezte.

A megalapozott gyanú szerint 2021. január 24-én 23 óra körül a rendőrök igazoltatni akartak egy borsodi ingatlan előtt tartózkodó családot. Amikor a rendőrök szolgálati autójukkal megálltak a ház előtt, az ittas férfi azonnal odalépett a rendőrautóhoz és belerúgott annak bal első sárvédőjébe, amely ettől jelentősen behorpadt.

A járőrök kiszálltak a járműből és felszólították a férfit cselekménye abbahagyására. A 36 éves elkövető a felszólításnak nem tett eleget, támadóan lépett fel a jogszerűen intézkedő rendőrökkel szemben és bántalmazással fenyegette meg őket. A férfi eközben megragadta az egyik rendőr ruházatát és rángatni kezdte a kabátjánál fogva, amelyben az őt visszatartani próbáló hozzátartozói sem tudták megakadályozni. A férfi még azt követően sem hagyott fel az erőszakkal, hogy a másik rendőr könnyfakasztó sprayt használt vele szemben, végül testi kényszer alkalmazásával vitték fölre, ahol kezeit hátrabilincselték.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként az elkövetőt, aki részben elismerte a bűncselekmények elkövetését.  A gyanúsított a rendőrautó megrúgásával 127.739 forintos rongálási kárt okozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetben lévő férfit a mai napon állítja bíróság elé az Encsi Járásbíróságon.