Újabb MOL Hygi-adományozások – az Országos Mentőszolgálat 2500 liter kéz- és felületfertőtlenítőt kapott

Ország

A MOL felelős vállalatként az elmúlt hónapokban mintegy 33 ezer liter MOL Hygi fertőtlenítőszer adományozásával segítette a koronavírus elleni védekezést. Decemberben folytatódik az adományozási program: 12 ezer liter Hygit kapnak gyermekvédelmi és segélyszervezetek, valamint az Országos Mentőszolgálat.

A MOL a koronavírus-járvány tavaszi hulláma során döntött úgy, hogy almásfüzitői üzemének egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítja, hogy világszerte hiányterméknek számító fertőtlenítőszert állítson elő. Az Operatív Törzzsel együttműködve a MOL Hygi termékeket először kórházaknak, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el.  A vállalat emellett mintegy 33 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, önkormányzatoknak, egészségügyi intézményeknek, valamint a nyári napközis Erzsébet-táboroknak. Az adományozás decemberben is folytatódik.

A MOL decemberben újabb 12 ezer liter fertőtlenítőszerrel támogatja a gyermekvédelmi és segélyszervezetek munkáját, valamint az Országos Mentőszolgálatot. Ezzel a donációval szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a szociális és karitatív szférában, valamint az egészségügyben dolgozók, így az Országos Mentőszolgálat bajtársai is minél hatékonyabban védekezhessenek a vírus ellen” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Országos Mentőszolgálat 2500 liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt kapott.

,,Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra minden, a betegellátást szolgáló támogatás. A koronavírus járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 70 ezer fertőzésgyanús, vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 500 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el. A MOL felajánlása a munkánk elismerését is megtestesíti, ami erőt ad nekünk ahhoz, hogy azt töretlen elkötelezettséggel folytassuk.”  – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A MOL márciusban mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására. Az üzem kapacitása napi 50 ezer liter, amellyel a MOL jelentősen hozzá tud járulni a koronavírus okozta pandémiás helyzet eredményes kezeléséhez. A MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítők több kiszerelésben országszerte elérhetők a MOL töltőállomásain is, a lakosság védekezésének támogatására.

Röviden a MOL Hygiről

  • A MOL március végén kezdte meg a kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását.
  • A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát.
  • Az üzem kapacitása napi mintegy 50 000 liter
  • A két termék receptúrája a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá.
  • A fertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a MOL-LUB, így hazai beszállítótól, hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.
  • A kézfertőtlenítő termék neve: MOL Hygi Fluid.
  • A felületfertőtlenítő folyadék neve: MOL Hygi Flow Rapid.