Előzzük meg a bolhákat!

Ország

A bolhák nem csak a melegebb évszakban aktívak, így nagyon fontos az egész évben történő megelőzés. Aki nem szeretné otthonát különböző élősködőkkel megosztani, annak javasoljuk, hogy mindent tegyen meg a bolhák beköltözésének megelőzéséért. 

Miért pont most?

Ahogy beköszönt a hideg, sokan fellélegeznek, hogy véget ért a bolhaszezon, így kisebb hangsúlyt fektetnek a bolhairtó szerek használatára. Ez pedig egy meglehetősen elbaltázott lépés, hiszen a hideg megjelenésével a bolhák is meleg otthon után néznek. Gondold csak el, hogy kevés kínálkozóbb és melegebb otthon várja a bolhákat, mint a kedvenced megnövekedett bundája. Ezzel pedig meglehetősen megnehezítik azt, hogy észrevedd és elüldözd őket még mielőtt eldurvulna a helyzet. 

Kutatások bizonyították, hogy az ősz a bolhák kedvenc évszaka, hiszen magas a páratartalom, és októberig a hőmérséklet is az egekben van. Ez nagyon kedvez a bolháknak, főként úgy, hogy a gazdik jelentős része elfeledkezik a folyamatos bolhairtásról

 

A megelőzés a legjobb védekezés

A bolhák, ahogy már fentebb kifejtettük, szeretik a párás és meleg, dunsztos időjárást, így ilyenkor igencsak aktívak. Tehát ha ilyenkor megfeledkezünk a megelőzésről, akkor jó eséllyel az egész környezetet kezelni kell. 

Tehát a legjobb, ha a nyár végeztével nem hagyjuk abba a négylábú kezelését, azaz tovább hordja a bolhairtó nyakörvet, szedi az étrend-kiegészítőt vagy épp használjuk a cseppeket. A legtöbbet egy állatorvos tud segíteni, hogy mi is az igazán jó a kedvencednek.

Sőt, ha a négylábú sok időt tölt kinn a szabadban, akkor óhatatanul is behurcolhatja a különböző élősködőket az otthonodba, ami azért egyáltalán nem kellemes. Tehát ne hagyd abba augusztus végén a bolhairtást, hanem tartsd meg ezt a jó szokást egész évben. 

Erre a műveletre ma már számos eszköz adott, mint például a tabletták, kenőcsök, samponok, permetek és nyakörvek. Ezek használatával könnyedén megelőzhető a bolhák megtelepedése az állaton. 

Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy honnan is tudjuk, hogy a négylábúnk biztosan bolhás-e?! A legegyszerűbb módja, hogy megfigyeljük, hogy rendszeresen vakarózik-e és ha igen, mely testrészein. Ha a hajlatok közelében, akkor jó eséllyel bolhával van dolgunk. 

Ha már megvan a gond, akkor a legjobb megoldás, ha bolhairtó samponnal ápoljuk a kedvencünket. Jó szoláglatot tehetnek még a különböző bolhafésűk, amikkel könnyedén kifésülhetjük a szőrből a petéket és az aktív bolhákat. Fontos, hogy ezt semmiképp ne a lakásban tegyük, vagy ha igen, akkor egy jól elkülöníthető helyen. 

Ha további kérdéseid vannak ezekkel a bosszantó élősködőkkel kapcsolatban, akkor keresd bátran a Kedvence.hu-t, ahol nem csak tippeket kapsz a bolhairtáshoz, de megbízható termékeket is megrendelhetsz hozzá.