Ököl, verekedés

Nem találta a telefonját, ezért dühében ököllel megütötte idős édesanyját a toldi férfi

Helyi hírek

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki dühében a közös lakásukon rátámadt a 87 éves édesanyjára és őt ököllel ütötte.

A vádlott és 87 éves édesanyja közös háztartásban élnek Toldon. 2019. december 30-án dél körüli időben mindketten otthon tartózkodtak, a sértett a szobájában aludt.

A fenti időpontban a vádlott ittas állapotban volt és a házban keresni kezdte a telefonját, de azt nem találta. Emiatt ideges lett, bement az édesanyja szobájába, ahol ingerültsége folytán az idős sértett arcát ököllel megütötte. Az idős asszony az ütést követően felébredt és félelmében a szomszédokhoz menekült.

A sértettnek a bántalmazás következtében a jobb arcfelén repesztett, 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, azonban figyelemmel a sérült testtájékra és az erőbehatás nagyságára fennállt a reális esélye 8 napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.